آموزش

شرکت مهندسی و ساخت رایان هیدرولیک سام علاوه از ارایه خدمات مهندسی و ساخت تجهیزات هیدرولیک صنعتی و تجهیزات اتوماسیون خط تولید کارخانجات صنعتی، در زمینه آموزش علوم مهندسی مرتبط با هیدرولیک و پنوماتیک نیز فعالیت دارد.

خدمات شرکت در بخش آموزش شامل دو بخش زیر است:

الف) برگذاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و میان مدت و سمینارهای آموزش هیدرولیک و پنوماتیک در سطوح علمی مختلف

ب) تالیف، تدوین و نشر رایگان متون آموزش هیدرولیک و پنوماتیک برای استفاده آزاد علاقمندان

آموزشمطالب منتشر شده در این سایت در قالبهای متنی گوناگون نظیرPDF، HTML و … خواهد بود.

————————————————————————————————————

 دی ماه ۱۴۰۲) کنترل سرعت جک هیدرولیک

در این نوشتار به بررسی روش های کنترل سرعت جک هیدرولیک در تجهیزات و ماشین آلات صنعتی پرداخته می شود.

در حالت کلی می توان بحث کنترل سرعت عملگر های هیدرولیک در تجهیزات صنعتی را به دو حالت زیر طبقه بندی نمود: 

  1. آن دسته از سیستم های هیدرولیک که در آن ها عمده دبی پمپ توسط یک جک مصرف می شود.

در این گروه از سیستم های هیدرولیک که معمولا فقط دارای یک عملگر هیدرولیک هستند می توان از یک پمپ هیدرولیک دبی متغیر در پاورپک هیدرولیک استفاده کرد. با تغییر دبی پمپ و شدت جریان روغن ورودی به عملگر هیدرولیک می توان سرعت کاری عملگر هیدرولیک را کنترل نموده و در مقدار مناسب کاری آن قرار داد.

این نوع روش کنترل سرعت عملگر ها به دلیل نیاز به استفاده از پمپ دبی متغیر سروو که هزینه بالایی دارد دارای کاربرد کمتری بوده و به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

  1. آن دسته از سیستم های هیدرولیک که دارای چندین عملگر هیدرولیک با سرعت های کاری گوناگون می باشند.

در این گروه از سیستم های هیدرولیک می توان از دو نوع پمپ های هیدرولیک با دبی ثابت و یا پمپ های هیدرولیک با دبی متغیر بر اساس نوع نیاز و طراحی سیستم هیدرولیک استفاده کرد.

در این نوع از سیستم های هیدرولیک برای تنظیم و کنترل سرعت کارکرد عملگرهای هیدرولیکی در مقدار مورد نظر از شیرهای کنترل جریان هیدرولیکی استفاده می گردد. این نوع روش کنترل سرعت عملگر های هیدرولیکی می تواند شامل روش های گوناگونی باشد که در ادامه به صورت اختصار به شرح هر کدام از آن ها پرداخته می شود. ادامه مطلب

اسفند ۱۴۰۲) مناسبترین سردکن روغن هیدرولیک

اگر از نظر اقتصادی و یا از نظر برخی مسائل فنی محدودیتی وجود نداشته باشد استفاده از سردکن روغن هیدرولیک در هر سیستم و یونیت هیدرولیک بسیار مفید و مناسب خواهد بود ولی در برخی انواع پاورپک هیدرولیک استفاده از سردکن روغن هیدرولیک کاملا ضروری بوده و مسائل اقتصادی نیز نمی تواند از این امر جلوگیری نماید و در این شرایط، تنها مساله مهم و دغدغه طراح سیستم هیدرولیک محاسبات هیدرولیکی و حرارتی برای انتخاب مناسبترین سردکن روغن هیدرولیک می باشد که باید به صورت کاملا صحیح و به نحو احسن انجام پذیرد.

پارامترهای فنی مهم در بحث انتخاب مناسبترین سردکن روغن هیدرولیک

  • نوع سردکن روغن هیدرولیک: در اکثر مواقع در سیستم های هیدرولیک از دو نوع سردکن روغن استفاده می شود که شامل سردکن روغن نوع هوا خنک (سردکن روغن برقی) و سردکن روغن آب خنک (مبدل حرارتی روغن) می باشد. اینکه در ساخت یک پاورپک هیدرولیک از کدام نوع این سردکن ها استفاده شود باید به عواملی چون میزان حرارت ایجاد شده در پاورپک، حداکثر دمای ایجاد شده، تغییرات دما نسبت به زمان کارکرد سیستم هیدرولیک و شرایط محیطی کارکرد پاورپک هیدرولیک دقت و توجه نمود.
  •  اندازه سردکن روغن هیدرولیک: پس از انتخاب صحیح نوع سردکن روغن هیدرولیک باید اندازه و سایز سردکن روغن هیدرولیک را نیز تعیین نمود. نوشتن معادله بالانس حرارتی سیستم هیدرولیک امری ضروری و لازم در محاسبه و انتخاب اندازه سردکن روغن هیدرولیک است. این معادله در برگیرنده تمام و یا اکثر پارامترهای مهم و دخیل در محاسبات فنی سردکن روغن هیدرولیک بوده و نوشتن و تحلیل و حل صحیح آن اجتناب ناپذیر است. لازم به یادآوری است که محاسبات فنی دو نوع سردکن روغن هوا خنک و آب خنک در برخی موارد با یکدیگر تفاوت هایی را دارند.

دانلود متن انگلیسی هندبوک هیدرولیک صنعتی در قالب فایل PDF

ارتعاشات در سیستم های هیدرولیک

افت انرژی در سیستمهای هیدرولیک

Online Hydraulic Training Courses