اصول طراحی دینامومتر هیدرولیکی (Hydraulic Dynamometer)
اصول طراحی دینامومتر هیدرولیکی (Hydraulic Dynamometer)
هدف از تهیه و نشر این مقاله مطالعه و بررسی کلی مبانی و اصول طراحی و ساخت یک دینامومترهای هیدرولیکی (Hydraulic Dynamometer) می باشد.
دینامومتر چیست؟
در مورد اینکه دینامومتر چیست و چه عمل و کارکردی دارد در مقاله قبلی توضیح داده شده و به جهت جلوگیری از تکرار موضوع بحث وظیفه دینامومتر در این مقاله توضیح داده نمی شود.
امروزه دینامومتر های هیدرولیکی از نظر طراحی و ساخت دچار دگرگونی های زیادی شده اند که علاوه بر افزایش دقت در اندازه گیری سبب ساده تر شدن ساختمان آن ها نیز گردیده است.
یکی از دو نوع نسل جدید دینامومتر های هیدرولیکی استفاده مستقیم از یک پمپ هیدرولیک می باشد. پمپ هیدرولیک به صورت مستقیم به سر شفت خروجی عضو تست شونده متصل شده و سبب دوران و چرخش پمپ شده و در نهایت با انسداد مسیر روغن پمپاژ شده روغن توسط شیر فشارشکن، میزان فشار سنجیده شده و اندازه گیری مقادیر گشتاور، گشتاور جذبی و توان صورت می پذیرد. در نوع دوم دینامومتر های هیدرولیکی از یک هیدروموتور که بخشی از یک مدار هیدرواستاتیک می باشد برای رسیدن به اهداف مورد نظر استفاده می گردد.
مبانی و اصول طراحی دینامومتر هیدرولیکی (Hydraulic Dynamometer)
طراحی دینامومتر های هیدرولیکی (Hydraulic Operated Dynamometer) همانند طراحی یک سیستم هیدرولیک عادی است به شرط آن که برخی داده های ورودی، الزامات فنی و شرایط کاری تست به صورت دقیق در نظر گرفته شود. میزان گشتاور های اعمال شده به دینامومتر و بازه تغییر این گشتاور، میزان سرعت دورانی ورودی به سر شفت دینامومتر و بازه تغییرات آن از ابتدائی ترین داده های ورودی برای طراحی دینامومتر های هیدرولیکی است. البته به دلیل دمای بالا و شدید بوجود آمده در روغن هیدرولیک در زمان تست و کارکرد دینامومتر، استفاده از سرد کن روغن هیدرولیک امری ضروری است.
شرکت مهندسی رایان هیدرولیک سام
دفتر مرکزی: تبریز – خیابان ۲۲ بهمن – چهار راه قطران – پاساژ عمران – طبقه زیر همکف – پلاک ۳۲
تلفن : ۳۴۴۲۹۰۶۹ – ۳۴۳۹۱۴۴۹ ( ۰۴۱) تلفن همراه: ۰۹۱۴۴۱۲۷۵۴۲ – ۰۹۱۴۴۱۴۲۴۳۲