روشهای کنترل فشار هیدرولیک

روشهای کنترل فشار هیدرولیک

توان هیدرولیک از حاصل ضرب دو عامل دبی روغن و فشار روغن به دست می آید. بنابراین از نظر فیزیکی و اصول مکانیک سیالات، یکی از پارامترهای کنترل هر سیستم هیدرولیک، کنترل مقدار فشار روغن هیدرولیک می باشد.

روشهای کنترل فشار هیدرولیک در سیستم های هیدرولیک

روشهای کنترل فشار هیدرولیک در سیستم های هیدرولیک براساس نوع هدف ما از کنترل فشار تعیین می گردد. به عبارتی دیگر باید گفت که هدف ما از کنترل فشار روغن چیست که در نهایت براساس آن هدف معین روش کنترل فشار تعیین می شود.

در کل لازم به ذکر است که کنترل فشار توسط شیرهای کنترل فشار صورت می گیرد. انواع گوناگون شیرهای کنترل فشار وجود دارد که هر کدام نیز برای انجام و تحقق یکی از روش های کنترل فشار طراحی و تولید شده اند.

در ادامه بحث به بررسی انواع شیرهای کنترل فشار روغن هیدرولیک پرداخته خواهد شد.

  • شیر فشار شکن (Pressure Relief Valve): از این شیر برای محدود کردن مقدار حداکثر فشار مجاز یک سیستم هیدرولیک استفاده می شود. در همه سیستم های هیدرولیک حتما حداقل یک عدد شیر فشارشکن وجود دارد. تنها در سیستم های هیدرولیک با پمپ جبران کننده فشار می توان شیر فشارشکن را حذف نمود. انواع مختلف شیرهای فشارشکن وجود دارد.
  • شیر کاهنده فشار (Pressure Reducing Valve): برای رسیدن به یک مقدار فشار کاهش و ثابت در یک نقطه از سیستم هیدرولیک از این شیر استفاده می گردد.
  • شیر کنترل فشار ترتیبی (Pressure Sequencing Valve): برای ایجاد ترتیب و اولویت بین دو نقطه از مدار و سیستم هیدرولیک براساس مقدار فشار روغن به کار می رود.
  • شیر بی بار کننده (Pressure Unloading Valve): برای بی بار نمودن پمپ هیدرولیک به منظور کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از گرمایش روغن در سیستم های هیدرولیک مدار بسته در زمان غیر عملیاتی بودن عملگرهای هیدرولیک استفاده می گردد.

شیر متعادل کننده (Counterbalance Valve): برای جلوگیری از سقوط آزاد بار در برخی سیستم های هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد.

سیستم هیدرولیک پروپرشنال، روشهای کنترل فشار هیدرولیک

شرکت مهندسی رایان هیدرولیک سام

دفتر مرکزی: تبریز – خیابان ۲۲ بهمن – چهار راه قطران – پاساژ عمران – طبقه زیر همکف – پلاک ۳۲

تلفن : ۳۴۴۲۹۰۶۹ – ۳۴۳۹۱۴۴۹ ( ۰۴۱)               تلفن همراه: ۰۹۱۴۴۱۲۷۵۴۲  –   ۰۹۱۴۴۱۴۲۴۳۲